Moxa therapie voor thuis

Moxa therapie wordt door acupuncturisten wereldwijd veelvuldig gebruikt bij een variëteit aan klachten. De effecten van het juiste gebruik van moxa tijdens de zwangerschap en de beleving van de zwangerschap zijn geweldig.

Het gebruik van moxa is effectief, volledig pijnloos, veilig, gemakkelijk te leren en in weinig tijd uit te voeren. Het is dé manier om meer regie te nemen over je zwangerschap en om tijd te nemen voor jezelf én je kindje. Wanneer je jezelf met moxa behandeld, ontspan je jezelf en je buik. Veel vrouwen voelen hun kindje bewegen tijdens of na het behandelen met moxa, wat voor bijzondere, intieme momenten zorgt tussen moeder en kind.

Zo werkt het:

Klik hier om verder te lezen...

De diepe warmte van de moxa stick lost blokkades en stagnaties op die soms kunnen ontstaan. Door deze warmte heel plaatselijk toe te voegen met een gloeiende moxa stick, zorg je ervoor dat de energie of Qi beter kan stromen en zo een vrije energiestroom tot stand brengt.

Je kunt het vergelijken met een rivier die geblokkeerd wordt door stenen, boomstronken en dergelijke. Hef je die blokkade op dan kan het water weer goed stromen.

Tevens zorgt deze warmte voor een diepe ontspanning. Het behoeft geen uitleg dat een ontspannen moeder gunstig is voor de ontwikkeling van haar kindje(s). Een ontspannen moeder tijdens haar zwangerschap heeft niet alleen voordelen voor de gezondheid en gemoedstoestand van de moeder, maar heeft ook belangrijke voordelen voor de ontwikkeling van het kindje. Er zijn verschillende onderzoeken hiernaar, waaruit blijkt dat de ontwikkeling van het kindje gebaat is wanneer de moeder gedurende de zwangerschap weinig stress ervaart. Het gebruiken van moxa op de basispunten draagt hieraan bij.

Probeer nu »

Wat krijg je

In de meer dan 50 korte instructievideo's krijg je uitleg over hoe je de punten die voor jou op dat moment relevant zijn kunt vinden en behandelen. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je met moxa te werk gaat zodat je voor jezelf en je kindje(s) het beste resultaat kunt behalen. De video’s zijn kort en overzichtelijk. Voor alle trimesters, stuitligging, postpartum fase en voor alle meest voorkomende klachten zijn aparte video’s gemaakt. Zo kun je snel en overzichtelijk die video’s kijken die voor jou relevant zijn.

Veiligheid

Het gebruiken van moxa is heel veilig, mits je een aantal basisregels toepast zoals:

  • Gebruik moxa niet wanneer je koorts hebt.
  • Stop met de moxa behandeling als je merkt dat je je er niet prettig bij voelt.
  • Een aangestoken moxa stick nooit direct op de huid houden! Zorg altijd voor minimaal 1 a 2 centimeter afstand tussen de gloeiende stick en de huid, en voel zelf of je deze afstand prettig vindt, of liever iets meer afstand wilt. Het doel is dat je het punt verwarmd, en niet verhit, zorg er dus ten alle tijden voor dat het comfortabel voelt!
  • Haal het as van tijd tot tijd van de stick af, klop het dus af. Zo blijft de hitte afgifte stabiel
  • Het is prima als de huid wat roder wordt om en op het acupunctuurpunt.
  • Houd een aangestoken moxa stick niet in de buurt van ontvlambare vloeistoffen of producten. Let dus op met synthetische kleding, dekentjes, kussens,…! De beste tip die we kunnen geven is: ga met moxa net zo om als met een kaars, uitermate voorzichtig en veilig!
  • Doof de moxastick volledig uit in een speciaal daarvoor ontwikkelde moxa dover of in een vuurvast schaaltje natuurzand (geen decoratiezand gebruiken hiervoor!).
  • Volg de instructies altijd op en breng je verloskundige op de hoogte als je begint met de moxa therapie.

Bekijk video