Moxa therapie voor thuis

Krijg grip op je zwangerschapsklachten door gebruik te maken van moxa therapie. 

Moxa therapie wordt in de Oosterse Geneeskunde voor allerlei doeleinden gebruikt, maar 1 van de belangrijkste doelen is het verlichten van zwangerschapsklachten en het draaien van een baby in stuitligging.

Het gebruiken van moxa therapie is:

 • zeer effectief
 • volledig pijnloos
 • veilig
 • gemakkelijk te leren
 • snel in gebruik

Het is dé manier om meer regie te krijgen over je zwangerschap en om tijd te nemen voor jezelf én je kindje. Wanneer je jezelf met moxa behandelt, ontspan jij en daardoor ook je buik. Bonus: veel vrouwen voelen hun kindje bewegen tijdens of na het behandelen met moxa, hoe fijn is dat!

Zo werkt het:

De diepe warmte van de moxa stick lost blokkades en stagnaties op die soms kunnen ontstaan. Door deze warmte heel plaatselijk toe te voegen met een gloeiende moxa stick, zorg je ervoor dat de energie of Qi beter kan stromen en zo een vrije energiestroom tot stand brengt.

Je kunt het vergelijken met een rivier die geblokkeerd wordt door stenen, boomstronken en dergelijke. Hef je die blokkade op dan kan het water weer goed stromen.

Tevens zorgt deze warmte voor een diepe ontspanning. Een ontspannen jij tijdens je zwangerschap heeft niet alleen voordelen voor de gezondheid en gemoedstoestand van jezelf, maar ook voor de gezonde ontwikkeling van je baby. Uiteraard is dit helemaal logisch, maar ook wetenschappelijk onderbouwd door verschillende onderzoeken. De Moxa therapie basisbehandeling is dan ook niet voor niets voornamelijk op de ontspanning van moeders gericht.

Probeer nu »

Wat houdt het abonnement in?

- per trimester een instructie video voor de basisbehandeling--> lekker ontspannen!

- per klacht een instructie video --> verminder je klachten, dat is fijn!

- een startpakket moxa sticks van de hoogste kwaliteit --> good to know ;-)

In totaal staan er iets meer dan 50 korte instructievideo's op het platform. In een overzicht, geordend per trimester, vind je gemakkelijk de klacht waar jij vanaf wilt. De video’s zijn super duidelijk en to the point. Letterlijk, want het is belangrijk dat je het goede punt behandelt op je lichaam om het gewenste resultaat te behalen! Klinkt dit ingewikkeld? Is het niet, want in iedere video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je met moxa te werk gaat. Ook aan de herstelperiode na de bevalling is gedacht. Deze fase en bijbehorende behandelvideo’s vind je onder de het kopje Postpartum.


Veiligheid

Het gebruiken van moxa met gezond verstand is heel veilig, we zetten de gezond verstand spelregels voor de duidelijkheid nog even op een rij:

 • Gebruik moxa niet wanneer je koorts hebt.
 • Stop met de moxa behandeling als je merkt dat je je er niet prettig bij voelt.
 • Een aangestoken moxa stick nooit direct op de huid houden! (nee, echt nooit, dat zou je immers ook niet met een brandende kaars doen!) Zorg altijd voor minimaal 1 a 2 centimeter afstand tussen de gloeiende stick en de huid, en voel zelf of je deze afstand prettig vindt, of liever iets meer afstand wilt. Het doel is dat je het punt verwarmd, en niet verhit, zorg er dus ten alle tijden voor dat het comfortabel voelt!
 • Haal het as van tijd tot tijd van de stick af, klop het dus af. Zo blijft de warmte afgifte stabiel
 • Het is prima als de huid wat roder wordt, maar zoals gezegd, het moet fijn blijven voelen.
 • Houd een aangestoken moxa stick niet in de buurt van ontvlambare vloeistoffen of producten. Let dus op met synthetische kleding, dekentjes, kussens,…! De beste tip die we kunnen geven is: ga met moxa net zo om als met een kaars.
 • Doof de moxastick volledig uit in een speciaal daarvoor ontwikkelde moxa dover of in een vuurvast schaaltje natuurzand (geen decoratiezand gebruiken hiervoor!).
 • Volg de instructies altijd op en breng je verloskundige op de hoogte als je begint met de moxa therapie.

Bekijk video