Over Barry Smit

Barry Smit is sinds 2007 acupuncturist en heeft zich gespecialiseerd in Japanse acupunctuur en moxa therapie. Gedurende de laatste jaren is Barry zich meer gaan verdiepen en specialiseren in moxa therapie. Hij is verschillende keren naar Japan gereisd om van de meest ervaren meesters in Japan te leren. Moxa is voor vele klachten een effectieve manier om pijnklachten te verlichten en het lichaam te ondersteunen op energieniveau. Het gebruiken van moxa therapie is dus breder toepasbaar dan uitsluitend tijdens de zwangerschap of de postpartum periode.

Waarom dan dit moxa programma voor zwangere vrouwen?

“In 2016 werd mijn vriendin zwanger en hoewel haar eerste zwangerschap één roze wolk was vol energie, zonder klachten of pijnen, ging het bij deze tweede zwangerschap heel erg anders. Ze was ontzettend misselijk, emotioneel uit balans en ook nog eens heel erg uitgeput. In het begin behandelde ik haar met acupunctuur. Maar omdat mijn vriendin zeer gevoelig is voor acupunctuur, was de behandeling al snel teveel waardoor de klachten niet af namen.Daarom ben ik mij destijds gaan verdiepen in moxa therapie, specifiek gericht op zwangerschapsklachten en -ongemakken.

Na een verdiepingscursus begreep ik steeds meer van de werking van moxa. Hierdoor kon ik het juiste behandelplan samenstellen om haar zwangerschapsklachten te verlichten. In 2017 is onze prachtige zoon in volle gezondheid geboren.

Vervolgens ben ik deze verrijking aan kennis en vaardigheden gaan toepassen op zwangere cliënten in mijn praktijk in Haarlem. Steeds meer zwangere vrouwen weten mijn acupunctuur praktijk te vinden, en ook bij hen bleken de resultaten zeer positief. Klachten nemen af, energieniveaus verbeteren en emotioneel komt er meer balans. En heb ik ondertussen veel vrouwen succesvol mogen helpen met het draaien van hun babietjes die in stuit lagen.

Omdat het effect van Moxa therapie zo succesvol is gebleken bij zwangerschap, heb ik besloten dit voor iedere zwangere vrouw toegankelijk te maken en zo ontstond dit online programma. Ik hoop dat iedere vrouw hiermee gebaat is en zo een hele aangename zwangerschap ervaart!” - Barry Smit


Meest recente opleidingen en workshops

Opleidingen:

Chinese Acupunctuur, Amsterdam, 2003
Japanse Acupunctuur, Amsterdam, 2007

Workshops:

6-daagse workshop Tokyo, 2008, 2016 en 2019.
Verdiepingsworkshop zwangerschapsgerelateerde klachten, Lissabon, 2017
Stage bij Taniuchi Sensei (één van de grootste Acupunctuur en Moxa therapie meesters in Japan), 2019