Trimester 3

De meest voorkomende klachten tijdens het derde trimester zijn:

  • brandend maagzuur
  • slapeloosheid
  • hoge bloeddruk
  • vocht vasthouden
  • rug- en bekkenpijn
  • moeilijk op gang komen van de bevalling

In de laatste fase van je zwangerschap krijgen je eigen organen steeds minder plek door de groei van je babytje(s). De druk van de groter groeiende baarmoeder zal de ruimte in je longen, maag en blaas kunnen beperken. Het extra gewicht kan ook pijn in je rug en bekken veroorzaken, je hele S lijn in je ruggenwervel past zich namelijk aan gedurende je zwangerschap, maar je spieren en gewrichten zijn dit niet gewend.

In deze laatste fase van je zwangerschap is het daarom extra waardevol om je lichaam met moxa therapie te ondersteunen. Niet alleen door de energie in balans te brengen waardoor je klachten kunnen verminderen, maar ook om de energie opbouw te stimuleren voor een voorspoedige bevalling.

Stuitligging

Je kindje ligt in stuit, met de bips naar beneden dus. Een natuurlijke bevalling wordt dan vaak afgeraden. En toch droomde jij er altijd van om je kindje via de natuurlijke weg ter wereld te brengen. Er zijn verschillende mogelijkheden: uitwendige versie of moxa therapie.

Moxa therapie heeft het voordeel dat je niks forceert. Je stimuleert je lichaam als het ware ruimte te geven zodat je kindje vrijwillig draait. Vanaf 32 weken kun je met moxa therapie starten. Verschillende studies bewijzen de effectiviteit van moxa therapie: Dr. Weixin en Dr. Cardini, Dr. Neri et al en Dr. Habek et al. In twee van deze onderzoeken werd aangetoond dat maar liefst 75% van de baby’s uit zichzelf zijn gedraaid door het toepassen van moxa therapie.

In de video’s omtrent stuitligging wordt stap voor stap uitgelegd en gedemonstreerd hoe je de puntlocaties bij jezelf vindt en hoe je deze punten behandelt.

Bekijk video